Janssons Frestelse

2 personen

Bijgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten :

 

  • 8 aardappelen
  • 2 uien
  • 75 gr. boter
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blikje ABBAS ansjovis
  • 3 dl. slagroom

 

Bereidingswijze :

 

Schil de aardappelen en maak daar dunne reepjes van. ( patatsnijder )

Snij de uien in fijne plakjes.

Bak de uien en de aardappelen aan in een beetje boter.

Leg een laagje uien en aardappelen in een beboterde ovenschaal. Leg daar overheen een laagje ansjovis. Dan weer een laagje uien en aardappelen, enzovoorts.

Let erop dat de bovenste laag altijd uit aardappelen bestaat.

Hier schenk je 1½ dl. ongeklopte slagroom overheen, en ook nog 2 klontjes boter.

Dat geheel gaat ongeveer 30 minuten in de oven op 200c.

Dan schenk je er nog eens 1½ dl. slagroom overheen, en dan gaat het nog eens 20 minuten in de oven, totdat de aardappelen zacht zijn.