Aardappelsalade

4 personen

Lunchgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 700 gram aardappelen
  • 2 zure appels ( granny Smith )
  • ½ rode ui
  • 1 zoet zure augurk ( ca. 15cm )

 

Voor de dressing:

 

  • 2 dl zure room
  • 1 dl mayonaise
  • 2 eetlepels Zweedse mosterd
  • 1 mespunt zout
  • Peper
  • 2 – 3 eetlepels fijn gehakte bieslook

 

Bereidingswijze:

 

Schil en was de aardappels. Kook de aardappel en laat ze afkoelen.

Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.

Snij de koude aardappels in blokjes. Schil de appels en snij deze ook samen met de augurk in kleine blokjes.

Pel de ui en hak deze fijn.

Doe alles in een grote schaal en roer de dressing erdoor. Laat dit ca. een uurtje in de koelkast op smaak komen.

Lekker op brood, bij de BBQ op het buffet etc.

 

Variatie:

Voeg tomatenketchup, paprikapoeder en wat cayennepeper toe.