Koolsalade

4 personen

Salade

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 1 stevige kleine witte kool ( ca. 500 gram )
  • ¾ dl  olijfolie
  • ¾ dl witte wijn azijn
  • 1½ dl water
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel vers gemalen zwarte peper

 

  • Eventueel wat geraspte wortel en
  • 1 eetlepel fijn gesneden peterselie

 

Bereidingswijze:

 

Met een scherp mes of met een speciale koolrasp snijd je de kool fijn.

Strooi er zout over en laat dit ca. 1- 2 uur intrekken. Spoel de kool af met water.

Meng de olijfolie, azijn, suiker, zwarte peper en water goed door elkaar en giet dit over de kool. Dit ook weer goed door elkaar mengen.

 

TIP: 1 dag van te voren maken dan is de salade het lekkerst.

 

De kool blijft ca. 1 week goed in de koelkast.