Kanelbullar
40 stuks
Gebak
Zweeds
Ingrediënten :
- 150 gram boter
- 5 dl melk
- 50 gram gist
- 1½ dl suiker
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels gemalen kardemom
- 14 dl tarwe meel
Vulling:
- 100 gram zachte roomboter
- kaneel
- suiker
Garneer:
- 1 ei
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels pärlsuiker
Bereidingswijze :
Warm de boter en melk op tot 37 graden. Doe over in kom en breek de gist in stukjes en roer dit erdoor. Dan suiker, zout, kardemom en meel erdoor roeren. Goed kneden. Laat dit ca. 40 minuten rijzen op een warme niet tochtige plek met een theedoek eroverheen.
Het deeg uitrollen en dan zachte roomboter erop smeren. Suiker en kaneel erop strooien. Dan het deeg oprollen en in stukken van ca. 3 cm snijden. Deze stukken in cake-vormpjes doen.
Vanille suiker door ei mengen. Daarmee de cakejes besmeren en pärlsuiker erover heen strooien.
De cakejes ca. 5 – 10 minuten bakken in oven op 250 graden.