Broccolipaj

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Zweeds

 

Ingrediënten :

 

Voor het deeg:

 

  • 2,5 dl. bloem
  • 75 gr. boter
  • 75 gr. magere kwark

 

Voor de vulling:

  • 150 gr. gerookte ham / gerookte cassle rib
  • 200 gr. broccoli
  • 2 tomaten
  • 3 eieren
  • 2,5 dl. slagroom
  • 1 dl. melk
  • 3 dl. geraspte kaas
  • ¼ theelepel zout
  • vers gemalen peper

 

Bereidingswijze :

 

Meng de bloem, boter en kwark tot een stevig deeg.

Beboter een ovenschaal.

Leg het deeg in de ovenschaal, ook de zijkanten. Prik gaatjes met een vork in het deeg.

Laat het deeg zo’n 30 minuten rusten.

Zet de oven op 200 c.

Snij de broccoli in stukjes en blancheer ze eventjes in een klein beetje water met wat zout. Snij het vlees in blokjes. Snij de tomaten in partjes.

Roer ei, slagroom en melk goed door elkaar.

 

Bak het paj deeg eerst 10 minuten voor in de oven. Haal de schaal er weer uit en strooi de geraspte kaas over de bodem, leg het vlees, broccoli en de tomaten om en om in de schaal. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Giet daarna het eimengsel er overheen.

Bak de paj in midden van de oven ongeveer in 40 minuten gaar.