Zalm alles in 1 uit de oven

2 personen

Hoofdgerecht vis

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 4 aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 prei
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 8 zwarte olijven, in kleine stukjes
  • 2 zalmfiles
  • Peper
  • 1 eetlepel groen pesto
  • 75 gram feta kaas
  • Verse tijm

 

Voor de saus:

 

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 citroen, geraspt

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Schil de aardappelen en snij deze in partjes. Leg ze in een ovenschaal die ingevet is met olijfolie. Strooi de zout erover. Zet de aardappelen ca. 10 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de prei in dunnen ringen.

Als de aardappelen klaar zijn, doe dan de prei, olijven en de tomaatjes erbij.

Peper en zout de zalm en smeer wat pesto erop.  Leg dan de zalm boven op de groente en aardappelen. Leg als laatste de feta kaas op de zalm.

Zet de schaal terug in de oven en laat dit nog is ca. 15 minuten bakken.

Maak onder tussen de saus. Boen de citroen schoon en rasp deze. Doe de rasp bij de creme fraiche en roer dit goed door elkaar.

Als het gerecht klaar is strooi er nog wat verse tijm over. Serveer met de saus.