Flaskfile baconbus

2 personen

Hoofdgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 250 gram varkenshaas ( filet )
  • 2 tomaten
  • 100 gram bacon
  • 1 bakje champignons
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel zoete mosterd ( sterk )
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ½ dl water en 1 runderbouillonblok
  • pepparmix
  • 150 gram geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

 

Bak de bacon bruin en laat deze op keukenpapier afkoelen. Snij hem daarna in kleine stukjes.

Maak de champignons schoon en snij deze in vieren. Bak de champignons bruin.

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2cm groot. Bak het vlees bruin en strooi daarna peper en zout erover.

Snij de tomaat in plakjes en leg deze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe dan het vlees erop en daarna de champignons.

Doe in een sauspan de slagroom,mosterd, knoflook en het water met bouillonblok. Voeg er naar smaak wat pepparmix bij.  Maak de saus iets dikker met maizena als je hem te dun vind.

( niet te dik ) Voeg de bacon toe en roer de saus goed door.

Doe de saus over in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

Bak het geheel ca. 20 minuten op 225 graden.

Lekker met diverse pasta’s en een groene frisse salade.