Gehaktballetjes

ca. 4 personen

Hoofdgerecht vlees

 

Ingrediënten:

 

  • 2 grote uien, gepeld en fijn gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 1 dl paneermeel
  • 1 kg gehakt half om half
  • 2 theelepels zout
  • 2 eieren
  • 2 mespuntjes peper ( eventueel kruidenpeper )
  • 1,5 theelepel suiker

 

Bereidingswijze:

 

Verhit boter in de pan. Bak daarin de ui zachtjes glazig. Laat dit afkoelen.

Roer room, melk en paneermeel door elkaar. Laat dit ca. 10 minuten staan.

Meng het gehakt met zout en de eieren. Kruid het gehakt met de peper en de suiker.

Doe dan de uien en de paneermeel erbij, meng dit goed door elkaar.

Rol met de hand kleine balletjes van het gehakt.

Verhit weer wat boter in de pan en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn.