Goda spaghetti gratin

 

2 personen

Hoofdgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

  • 2 gegrilde kippenbouten
  • 100 gram spaghetti
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 dl water
  • 1 kippenbouilonblokje
  • 1,5 dl kookroom
  • Peper
  • 1 dl geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Haal het kippenvlees van het bot en snij de gegrilde kip in stukjes.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook ca. 5 minuten. Doe bij de laatste minuut de kerriepoeder en peper erbij.

Maak de bouillon met water en bouilonblok warm en doe de kookroom erbij.

Als de spaghetti klaar is giet hem af en doe de spaghetti in een met olie ingevette ovenschaal.

Leg daarna de gebakken ui, paprika en knoflook erboven op. Verdeel daarna de kip erboven.

Schenk dan de kippenbouillon met room erover en sluit af met de geraspte kaas.

Bak de spaghetti ca. 20 minuten in de oven.