Kalpudding

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Zweeds

 

Ingrediënten :

 

  • 1 witte kool
  • 500 gr gehakt
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • peper

 

Saus:

  • jus van de kool en gehakt
  • Zweedse soja saus
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels meel

 

Bereidingswijze :

 

Snij de kool in kleine stukjes en bak deze in een braadpan met boter licht bruin en voeg naar smaak peper en zout toe.

Beboter een appeltaartvorm en leg de helft van de gebakken kool in de vorm.

Maak het gehakt aan met zout en peper. En leg deze in de bakvorm op de kool.

Dan de andere helft van de kool op het gehakt leggen. Leg wat klontjes boter op de kool en bak de kålpudding ongeveer 1 uur op 175 graden in de oven.

 

Makkelijke kålpudding:

Snijd de kool in kleine stukjes en bak deze in een braadpan met boter licht bruin en voeg naar smaak peper en zout toe.

Kruid het gehakt en bak deze rul en doe het gehakt bij de kool in de pan.

Laat dit zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen.

 

Saus:

Neem wat vocht van de kålpudding en doe dit in een sauspan. Doe wat soya saus erbij dan de slagroom en maak de saus wat dikker met wat meel.

 

Lekker met gekookte aardappelen en wat lingon bij de kålpudding.