Kipfilet in parmaham gerold met balsamicosaus

 

2 personen

Hoofdgerecht vlees

Zweeds

 

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 100 gram parmaham ( 8 plakjes )
  • 2 eetlepes boter

 

Voor de saus:

  • 2 dl slagroom / kookroom
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel zwarte peper
  • Eventueel gehakte peterselie voor de garneer

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Deel de kipfilet in twee stukken ( 4 in totaal ) en rol deel in de parmaham.

Doe 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipfilet rondom bruin in ca. 3 minuten.

Beboter een oven schaal en leg daar de gebakken kipfilet in.

Maak de saus door alle ingredienten goed door elkaar te roeren. Doe dan de saus bij de kipfilet en bak de kipfilet en saus in 15-20 minuten gaar in de oven.

 

Lekker met Harricovertsrolletjes en patat.

 

Maar ook lekker met wortel, pastinaak, ui, 1 theelepel zout, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing  uit de oven ( bak dit ca. 25 minuten op 220 graden ) en rijst erbij.