Ossehaasreepjes in mosterdsaus

4 personen

Hoofdgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 300 gram Ossenhaas
  • 20 gram boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 2 eetlepels Zweedse mosterd stark
  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 dl water
  • 1 dl kookroom
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maizena

 

Bereidingswijze:

 

Snij de ossehaas in dunne reepjes van ca. 3 cm lang.

Bak het vlees bruin en haal het uit de pan.

Bak de uien in het overgebleven bakvet. Voeg daarna zout, peper, water en mosterd toe.

Laat dit even doorpruttelen. Voeg het vlees weer toe en de creme fraiche, citroensap en room.

Maak de saus dikker met maizena.

Lekker met tagiatelle en broccolie en sla.