Ovengebakken pasta met tomaat en kaas

2 personen

Hoofdgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 150 gram penne pasta
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel sambal
  • 2 blik tomatenblokjes
  • ½ zakje spaghetti mix
  • 1½ dl rode wijn
  • 1 potje verse balsilicum
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 mespuntjes peper
  • 2 dl geraspte parmezaanse kaas
  • 200 gram oude geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

 

Water koken en het ½ zakje spaghetti mix laten wellen.

Kook de penne ca. 15 minuten. Of volgens geruiksaanwijzing verpakking.

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze beetje bruin kleuren.

Doe de tomaten en de wijn erbij en laat dit ca. 20 minuten sudderen.

Pureer de tomatensaus en voeg de balsilicum toe. Maak op smaak met sambal, peper, zout, balsamicoazijn en de spaghetti mix.

Roer de helft van de penne door de saus en ½ dl parmezaanse kaas ook door de saus.

Smeer een oven schaal in met olie en leg de andere helft van de penne in de ovenschaal. Strooi de andere helft van de parmezaanse kaas erover en wat geraspte oude kaas.

Doe dan de penne met saus erover en sluit af met de oude kaas.

Verwarm de oven op 225 graden. Zet de ovenschaal ca. 15 tot 20 minuten in de oven.

Lekker met komkommer, foccacia brood en gedroogde tomaten.