Ovenpannenkoek met bacon, kaas en ui

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Zweeds

 

Ingrediënten :

 

  • 250 gr bacon
  • 2 uien
  • 3 dl geraspte kaas
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 2½ dl bloem
  • ½ theelepel zout
  • 5 dl melk
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels boter

 

Bereidingswijze :

 

Zet de oven op 225 graden. Beboter een platte ovenschaal. Meng in een kom bloem en zout door elkaar. Meng de helft van de melk door het meel en roer dit goed door elkaar. En doe nu de andere helft van de melk erdoor. Kluts de eieren. En meng deze ook door het beslag.

Snij de bacon in kleine blokjes. Pel de uien en snipper ze fijn. Bak de bacon in een koekenpan knappperig. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier. Bak de uien in het vet van de bacon lichtbruin.

Leg de bacon en de uien in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas en de peterselie erover. 

Giet voorzichtig het beslag in de ovenschaal op de ingrediënten.

Bak de ovenpannenkoek in het midden van de oven ca. 25 minuten gaar.