Varkenshaas in mosterdsaus met ui

4 personen

Hoofdgerecht vlees

Zweeds

 

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenshaas
  • 8 sjalotjes, in partjes
  • 2 eetlepels boter
  • Zout
  • Peper
 

Saus:

  • 2 eetlepels dionmosterd
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2½ dl creme fraiche

 

Bereidingswijze:

 

Maak de sjalotten schoon en snij deze in partjes. Bak de sjalotten in de boter tot ze bruin zijn. Neem ze uit de koekenpan.

Snij de varkenshaas in 2 cm dikke plakken. Peper en zout de varkenshaas en bak de varkenshaas in boter ca. 2 minuten. Haal de varkenshaas uit de koekenpan.

Doe de creme fraiche, mosterd en de suiker in de koekenpan. En laat de saus goed warm worden en roer af en toe tot de suiker gesmolten is.

Doe de sjalotten erbij en de varkenshaas.

Verwarm het geheel nog even goed door.

Lekker met aardappel schuitjes en broccoli.

 

TIP: doe er extra 200 gram gebakken champignons bij.