Anneli brood

4 personen

Bijgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten :

 

  • 14 dl rågsiktmjöl
  • 5 dl melk
  • 50gr boter
  • 50 gr gist
  • 2 eetlepels suiker stroop
  • ½ eetlepel zout

 

Bereidingswijze :

 

Warm de melk tot 37 graden. Breek de gist in stukjes in de beslagkom. Los dit op met de warme melk. Boter zachtjes laten smelten. Bij de melk en gist doen. Dan alle andere ingrediënten bij elkaar doen in de beslagkom en kneden tot een deeg.

Laat dit op een warme plek ca. 40 minuten rijzen onder een doek.

 

Deeg in 4 stukken verdelen en ronde broden maken. Een gat in het midden maken en met de vork gaatjes hier en daar in het deeg prikken.

Weer ca. 30 minuten laten rijzen onder een doek.

 

Oven: 225 graden

Ca.:12-15 minuten midden van oven bakken.

Aflaten koelen onder een doek.