Jul skinka

 

4 personen

Bijgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten :

 

  • 500 gram beenham naturel
  • 5 peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 1 winterwortel
  • 1 takje peterselie

 

Marinade mengsel:

  • 1 ei
  • 2 eetlepels zoete mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels paneermeel

 

Bereidingswijze :

 

Snijd de wortel in stukken. Doe zoveel water in de pan zodat het vlees net onder staat.

Voeg de peperkorrels, laurierblad, peterselie en wortel toe.

Laat dit zachtjes koken, ± 15 minuten totdat de binnen temperatuur van het vlees zo’n 50 graden is.

Haal het vlees uit de pan. En doe deze in een ingevette ovenschaal. Meng het ei, mosterd en suiker door elkaar en smeer de bovenkant van de ham ermee in. Strooi dan ruim de paneermeel erover.

Dan de ham nog 15 minuten grillen in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Lekker bij het kerst ontbijt.