Appelkruimeltaart

6 personen

Nagerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 850 gram appels
  • 125 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 0,5 eetlepel boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram koude boter

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels en snij deze in stukjes. Vet een ovenschaal of paj schaal in met boter. Leg de appels er in en strooi 2 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel erover. Hussel dit door elkaar.

Doe de bloem en de boter in een kom. Snij de boter in stukjes en wrijf met je vingers door de bloem zodat er kruimels ontstaan. Wrijf de rest van de suiker op de zelfde wijze erdoor heen.

Strooi het kruimeldeeg over de appels en bak de taart in ca. 40 minuten lichtbruin en knapperig.

Lekker met vanille saus en een bolletjes ijs.