Daim ijstaart

 

4 personen

Nagerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

Maräng:

  • 3 eiwitten
  • 1,5 dl suiker
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Voor het ijs:

  • 3 eidooiers
  • 1dl suiker
  • 4 dl slagroom
  • 2 grote daim repen ( chocolade repen met caramel stukjes )

 

Bereidingswijze:

 

Maräng:

 

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Kluts het eiwit tot een stevig schuim. Roer dan de suiker erdoor en klop dit weer goed.  Doe daarna de bakpoeder erdoor.

Deel de geklopte eiwit in tweeen. Leg het eiwitmengsel op een bakplaat. Maak ze rond ( ca. zo groot als een dinerbord ).

Bak het eiwitmengsel in de oven op 125 graden ca. 45 minuten. Laat de maräng afkoelen. Haal deze voorzichtig los van de bakplaat zodat hij niet breekt.

 

IJs:

 

Klop het eigeel luchtig met de suiker.

Klop de slagroom stevig. Roer dan het eigeelmengsel erdoor.

Breek de chocola in kleine stukjes en roer dit ook door het mengsel.

Smeer dan op de 1e maräng ( bodem )dit ijsmengsel en doe dan de 2e maräng erop. Mocht je teveel ijsmengsel hebben kan dit op de 2e maräng gesmeerd worden. En versier het met  chocola.

Vries de taart minstens 6 uur in, het liefst 24 uur.

Haal de taart, voordat men deze gaat nuttigen, 20 minuten van te voren uit de vriezer.