Gorgonzola ijs met vanillepeer

 

4 personen

Nagerecht

 

Ingrediënten:

 

  • 2 rijpe peren
  • 1 vanille stokje
  • 1 kaneel stokje
  • 1 dl suiker
  • 1 dl water

 

  • 4 dl vanille ijs / Yoghurtijs
  • 100 gram zachte gorgonzola
  • ½ dl pijnboompitten
  • 4 eetlepels vloeibare honing

 

Bereidingswijze:

 

Rooster de pijnboompitten langzaam bruin in een koekenpan.

Laten afkoelen en grof hakken.

 

Smelt de suiker in een steelpan tot hij een goudbruine kleur heeft gekregen.

Giet voorzichtig het water erbij. 

Deel het vanille stokje in de lengte door de helft.

Voeg deze samen met de kaneelstok in het suikerwater.

 

Schillen de peren en haal het klokhuis eruit. Deel de peer in partjes en doe ze bij het suikerwatermengsel. Laat de peertjes afkoelen.

 

Haal het ijs uit de vriezer en de kaas uit de koelkast. Laat het iets zacht

worden op kamertemperatuur.

Roer het ijs en de kaas met een mixer goed door elkaar en laat het weer in de diepvries ca. 1 uur opstijven. ( Kan ook van te voren gemaakt worden. )

 

Haal voor het serveren het ijs ca. 10 minuten van tevoren uit de vriezer.

Leg op elk bord een bolletje ijs. Verdeel de peertjes bij het ijs.

Strooi voor de garneer de pijnboompitten erover en schep 1 eetlepel honing over elk bolletje ijs.