Trattkantarelsaus

 

4 personen

Warme saus

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 200 gram verse of gedroogde trattkantarellen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl water
  • 2 dl slagroom
  • 1 theelepel groenepeper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1½ eetlepel kalfsfond
  • 1 theelepel mushroom soya
  • ½ dl gehakte peterselie

 

Bereidingswijze:

 

Snijd de verse paddenstoelen in stukjes of wel de gedroogde paddenstoelen. Pel de knoflook en snij deze fijn. Verhit boter in een sauspan en bak de knoflook en de paddenstoelen.

Strooi de bloem erover en roer het mengsel goed door. Voeg dan beetje voor beetje en alroerend het water en slagroom toe.

Voeg als laatste de peper, mosterd, fond, soya en peterselie toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken.

Lekker met ossehaas, tournedos of varkenshaas.