Trattkantarelsoep

 

4 personen

Soep

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 2 dl trattkantarell ( gedroogde )
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ liter kippenbouillon / paddenstoelenbouillon van 1 tablet
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 dl slagroom / culinairroom
  • 50 gram gorgonzola
  • zout 
  • peper
  • 0,5 dl witte wijn
  • 2 eetlepels verse peterselie ( garneer )
  • 4 eetlepels creme fraiche ( garneer )

 

Bereidingswijze:

 

Trattkantarell wellen in heet water. Herhaal dit nog een keer. Dan de trattkantarell goed uitlaten lekken.

1 Eetlepel boter in koekenpan verhitten. Bak de trattkantarell, met zout en peper, tot het vocht helemaal verdwenen is en zet dit even apart.

Doe in een soeppan 1 eetlepel boter. Bloem erdoor mengen en 2 minuten al roerend verhitten.

Bouillon langzaam toevoegen en erdoor roeren, de soep op middelmatig vuur 10 minuten al roerend verhitten en laten binden. Nog 1 minuut laten doorkoken.

Doe de tomatenpuree, citroensap, kaas, witte wijn en de trattkantarell in de soep.

Roer slagroom erdoor. Soep niet meer laten koken.

Schep de soep op de borden.

Snij de peterselie fijn en strooi deze over de soep samen met 1 eetlepel creme fraiche.