Carpacciorol van zalm met bramendressing

 

4 personen

Voorgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 350 gram gerookte zalm
  • 75 gram zwarte of groene olijven
  • 100 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • 75 gram parmaham
  • 1½  eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • 1 zakje slamelange
  • 3 eetlepels bramendressing

 

Voor de bramendressing:

  • 75 gram bramen
  • ½ dl witte wijn azijn
  • 1 dl olijfolie
  • ½ eetlepel honing
  • ½ theelepel mosterd
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze:

 

Maak de dressing ca. ½ dag van te voren.

Mix de bramen met de witte wijn azijn tot moes. Laat dit ca. 6 – 8 uur staan.

 

Hak de olijven fijn. Snijd ham in kleine stukjes. Doe de olijven, ham en de geraspte kaas in een kom. Roer alles door elkaar. Doe dan de olie en citroensap erdoor en maak op smaak met peper.

 

Maak de dressing af. Roer de honing en de mosterd erdoor. Daarna langzaam de olie erdoor roeren en maak de dressing verder opsmaak met peper en zout.

 

Maak van de zalm 4 mooie plakken. Leg in het midden van de zalm het kaas mengsel en rol dit op tot een mooie rol. Doe dit met alle 4 de plakken.

 

Verdeel op 4 borden de sla en besprenkel dit met de bramen dressing. Snij de carpacciorol in 2  stukken en leg ze op de borden.