Meloenrolletjes gevuld met geitenkaas

 

4 personen

Voorgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • ½ cantaloupe meloen
  • 2 stuks lof
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • Crème de balsamico
  • bieslooksprietjes

 

Voor de vulling:

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel tijm, vers gehakt
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

 

Bereidingswijze:

 

Schil de meloen en haal de pitten eruit.

Snij de meloen in hele dunne plakken, laat deze uitlekken op een theedoek.

 

Voor de vulling:

Haal de korst van de kaas. Roosterde pijnboompitten. Hak 2 eetlepels daarna fijn.

Meng de tijm, pijnboompitten en de geitenkaas goed door elkaar.

Rol het mengsel in de meloen.

Snij de lof in dunne ringen. Bak deze vlug op hoog vuur met olijfolie en suiker.

Maak op smaak met zout.

Verdeel op 4 borden wat crème de balsamico. Verdeel daarna de gebakken lof. Leg de meloenrolletjes erop en garneer af met de pijnboompitten en bieslook.