Parmezaanbakje gevuld met zalm en skagenrora

 

4 personen

Voorgerecht

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 3 dl grof geraspte parmezaan ( Parmigiano Reggiano )
  • 20 stuks gepelde ijslandse garnalen
  • 200 gram gerookte zalm
  • 8 eetlepels skagenröra
  • 4 theelepels zwarte kaviaar
  • ½ ijsberg sla
  • 1 zakje sla melange
  • 1 citroen
  • Verse dille
  • Verse bieslook

 

Voor de skagenröra of K&K skagenröra ( Koster ):

  • 300 gram ijslandse garnalen
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 4 theelepel rode kaviaar ( ishavsrom )
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl creme fraiche
  • Zout
  • Peper
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte rode ui

 

Bereidingswijze:

 

Skagenröra:

Pel de garanlen. Snijd ze in stukjes en doe ze in een schaal. Doe erbij de dille, kaviaar, mayonaise en de crem fraiche.

Maak op smaak met zout, peper, citroensap en ui.

 

Parmezaanbakje:

Neem een anti aanbak koekenpan.

Doe ¾ dl geraspte kaas in de pan en verwarm deze. Maak een rondje van de kaas en bak de kaas tot deze gesmolten is en bruin gaat kleuren.

Draai het gas uit en laat de kaas iets stollen. Haal daarna de kaas uit de pan en laat hem stollen over een omgekeerd klein kopje. Doe de overige 3 op de zelfde manier.

Maak de ijsberg sla schoon en snij deze in stukken. Verdeel de sla melange op 4 borden. Haal de bakjes voorzichtig van het kopje. En leg op elk bord een bakje. Leg in het bakje wat ijsberg sla. Daarboven op een plak gerookte zalm. De overige zalm wordt verdeelt op de borden.

Doe in elk bakje 2 eetlepels skagenröra en garneer met de garnalen, zwarte kaviaar, citroenschijfje, dille en bieslook.

 

TIP:   

Over de sla melange kun je eventueel wat balsamico dressing doen.