Zweedse uiensoep

4 personen

Soep

Zweeds

 

Ingrediënten:

 

  • 10 kleine uien
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 liter groente bouillon ( 2 groentebouillonblok )
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • ½ dl droge sherry
  • 2 dl oude geraspte kaas
  • 50 gram boter
  • 4 sneetjes wit brood

 

Bereidingswijze:

 

Schil de wortel en leg hem heel in de bouillon.

Doe het laurierblaadje en de tijm bij de bouillon. Laat dit 15 minuten koken.

Pel de uien en snij deze in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien zachtjes hierin gaar. Doe ze daarna in de bouillon.

Doe de sherry bij de bouillon en laat dit weer ca. 15 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met peper en zout.

Maak ondertussen toast van het witte brood en strooi de oude kaas erover.

Haal de wortel en het laurierblad uit de bouillon.

Schep de soep in vuurvaste soepkommen en leg de toast in de soep en gratineer dit ca. 8 minuten in de oven.